Kun sähköalan ammattilaisen käytössä on erilaisia mittalaitteita, voidaan suorittaa erilaisia testauksia ja tarkastuksia ja avata yritykselle uusia mahdollisuuksia palvella asiakkaitansa. 
 
 
 Seuraavassa esimerkkejä kiinteistöjen sähköasennuksista SFS 6000 mukaan ja käyttöönottotarkastukset mittauksineen, kun käytössä on asennustesteri. Koneiden sähkölaitteistojen sähköasennuksia ja käyttöönottotarkastuksia mittauksineen SFS 60204-1 mukaan kun käytössä on konetesteri. Määräaikaistarkastusten jälkeiset ns. puutelista/sähkötyöt mittauksineen SFS 6000 ja erikoisosaaminen ja koneiden sähkölaitteistojen työt mittauksineen SFS 60204-1. Määräaikaistarkastus ei kata koneiden sähkölaitteistojen tarkastustoimintaa. Koneiden sähkölaitteistojen aiheuttamat omaisuusvahingot esim. Tulipaloissa on monesti syynä ajan patinoimat asennukset koneilla, maatiloilla ja teollisuudessa. Sähköalan ammattilainen voi suorittaa riskiarvioinnit ja turvallisuustyöt niille.


Dokumentointi on aina tärkeää, jolloin asiakkaan kiinteistön/koneiden sähköturvallisuus on 100% tasolla, eikä mahdollisen vahingon sattuessa jää mitään epäselvää, kun jäljitettävyys tehdystä sähkötyöstä on viranomaisten saatavilla jos niitä pyydetään. Haltijan vastuu sähkölaitteiston kunnosta on sen haltijalla/omistajalla, joka on myös Vna 403/2008 sanottu. Vakuuutusehdoissa on myös luettavissa määräyksiä vakuutetusta kohteesta. Esim. kiinteistön sähkölaitteiston on täytettävä kaikki viranomaismääräykset, kun se on vakuutusturvan piirissä. Mittalaitteita apuna käyttäen voidaan tarkastaa niin pienet kuin isommatkin kohteet: sähkölaitteet, pesukoneet, liedet, valaisimet, hitsauskoneet, jatkoroikat yms. Niistä tehdään tarvittaessa korjauskehotus. Asiakkaalle voidaan antaa käyttöön tarkastusten/mittausten jälkeen aina vaatimukset täyttävät laitteet. Kone/sähkölaitetesterit ovat välttämättömiä kun sähkölaitteiden riskejä arvioidaan. Jos sähköurakoitsija kiinnostuu aurinkopaneelitöistä ja alkaa asentaa niitä, on ne myös mitattava. 
 
 
 Olemalla yhteydessä meihin, tulemme mielellämme esittelemään Metrel aurinkopaneeli mittarit nin AC/DC Metrel MI3108 PS yhdistelmämittarit. Usein riittää pelkkä DC puolen testeri Metrel MI3109 PS. Opastamme jokaisen aurinkopaneeli mittarin ostajan osaavaksi ammattilaiseksi mittauksissa. Jokainen sähköalan ammattilainen joutuu väistämättä tulevaisuuden innovaatioiden, sähköautojen ja latauspisteiden asennustöihin. Ala kasvaa räjähdysmäisesti jo nyt kokoajan. Hankkimalla Metrel A1532 latausasemien mitta-adapterin, voi sitä käyttää asennustesterien kanssa ja suorittaa niin toimintasimuloinnit kun sähköturvallisuusmittaukset adapterin kautta. Jokainen adapterin ostaja saa meiltä koulutuksen mittauksiin, pöytäkirjapohjat ja opasvideot miten mittaukset tehdään. Jos asiakkailla on lattiakaapelivikoja, maakaapelivikoja tai pelkät näytöt, niin Ak agentuurin asiakasurakoitsijat voivat auttaa kaikissa alan asioissa, mm. syöksyaaltogeneraattoreilla tai kevyemmillä tutkauslaitteilla. Koskaan vika ei jää paikantamatta. Käytössä on syöksyaallon kuuntelulaitteet tai kuormitettu kohta katsotaan lämpökameralla. Sähkötöitä tekevän yrityksen on huolehdittava myös mittalaitteiden tarkkuuksien oikeallisuudesta. Mittalaitteet kannattaa aina kalibroida säännöllisin väliajoin ja pitää näin työn/mittausten laatu hyvällä tasolla. Kauttamme onnistuu useimpien mittalaitetyyppien vuosikalibroinnit.